Při nákupu nad 2.000,- Kč máte dopravu ZDARMA!

Promažte si kolečka aneb masáž horkým olejem

ABHYANGA - masáž horkým olejem - je jedním z mých nejoblíbenějších zimních rituálů.

Jsem člověk, který má věčně studené nohy, ruce a od podzimu do jara je mu neustále zima. Miluji horké sprchy, saunování, vyhřívání na slunci ... a tento rituál mi umí dopřát stejně hřejivé pocity. 

Je úplně jednoduchý, stačí Vám k němu lahvička s olejem (ideálně skleněná s kapátkem) a trochu volného času (já mám nejradši čas brzy ráno po probuzení nebo naopak večer před sprchou). Nejvhodnější je bio sezamový olej, ale použít můžete třeba i mandlový nebo olivový.

Lahvičku s trochou oleje zahřeji ve vodní lázni, mezitím si připravte ručník nebo župan, který můžete zamastit olejem. 

Masáž začněte od konečků prstů (krouživé pohyby jako když otevíráte víčko od lahve) až po délky paží a nohou (dlouhé tahy). Postupujte ke středu těla, břicho promasírujte ve směru hodinových ručiček. Promasírovat můžete i pokožku hlavy, obličej, uši a nosní dírky. Věnujte si alespoň 10 minut, nejlépe 20. Já se pak vždy ráda zabalím do županu a dopřeji si ještě pár minut meditace nebo jógy, když mám časový prostor. Pak si dejte sprchu či vanu a olej smyjte. Po koupeli se teple oblečte. Olej vás zharmonizuje, zahřeje vaše tělo, vyživí pokožku a celkově navodí příjemný pocit. Určitě to vyzkoušejte! 

 

Zpět do obchodu