Při nákupu nad 2.000,- Kč máte dopravu ZDARMA!

Nápoje pro imunitu

Ranní rituální nápoje a očista

Všechny teplé nápoje pomáhají odvádět z těla nahromaděné toxiny. Je vhodné je pít především ráno, kdy je po nočním spánku nahromaděno více odpadních látek v našem těle.

 

Proč jsou všechny nápoje teplé?

Pijte alespoň vlažnou vodu a to z důvodu, že pokud pijete studené nápoje, tělo musí vynaložit určitou energii k tomu, aby vyrovnalo nerovnováhu v těle po požití studené tekutiny.

Vlažné nebo teplé nápoje mají příjemnou teplotu a jsou s naším tělem v souladu. Teplá voda navíc pomáhá rozpouštět hleny a lépe naše tělo vyčistí.

Doporučuje se v průběhu dne popíjet po douškách i hodně horkou vodu, právě pro povzbuzení odhlenění a očisty.

 

Ranní teplá voda s citrusy

Až si budete dělat ranní čaj, odlejte trochu horké vody do sklenice. Zakapejte několika kapkami citrusu (stačí opravdu jen málo, velké množství by mohlo podráždit). Doporučuje se nechat kousek citrusu macerovat ve vodě i přes noc, ale to pouze pokud jsou v bio kvalitě, nebo bez kůry. Vypijte velkou sklenici alespoň půl hodiny před snídaní. V průběhu snídaně (a dalších jídel) se nedoporučuje pít velké množství tekutin, protože se Vaše trávicí šťávy naředí a trávení pak není tak efektivní. 

Nezapomeňte si před vypitím sklenice s teplou vodou provést očistu dutiny ústní. A to jak čištění zubů, tak i čištění jazyka, nejlépe škrabkou na jazyk. Na jazyku se přes noc usazuje velké množství odpadních látek. Pravidelným čištěním jazyka můžete docílit snížení zápachu z úst, snížením zubního plaku díky regulací bakterií a také pročistíte vaše chuťové pohárky a bude vám více chutnat!

Teplou vodu s citronem pak můžete popíjet kdykoliv v průběhu dne.

 

Teplá voda se zázvorem, kurkumou a pepřem pro podporu trávení

Máte potíže s trávením? Zkuste si alespoň půl hodiny před jídlem udělat teplý nápoj s použitím troška koření - pepř a kurkuma, plátek čerstvého zázvoru. Pokud by tato kombinace byla příliš, můžete zjemnit medem nebo limetkou. 

 

Samahan

Tento ajurvédský zázrak je k dostání už i u nás v ČR a my na něj roky nedáme dopustit. Při nachlazení, fyzické a psychické únavě, pro zahřátí a také pro očistu. Prastará směs skládající se ze 14 bylin mezi kterými převládá zázvor, pepř, koriandr, kmín a lékořice.

Doporučujeme mít zásobu a zalít teplou vodou kdykoliv budete cítit nepohodu v těle či na duši. Výraznou chuť můžete regulovat množstvím vody, případně opět zjemnit medem a limetkou.



Zpět do obchodu