Při nákupu nad 2.000,- Kč máte dopravu ZDARMA!

Pokožka k nakousnutí s domácím šlehaným krémem

Víte, že vaše kůže je největší orgán v těle? Neměli bychom si dávat pozor jen na to, co vkládáme DO našeho těla, ale také NA naše tělo.

Na trhu existuje spoustu možností, které jsou vlídné k našemu tělu i planetě. Přesto je tak jednoduché vyrobit si svůj vlastní krém - všechny ingredience tak budete znát a můžete si ho navíc přizpůsobit podle vlastních preferencí.

Tento krém má naše místo doma už 6 let. Vždy o něm básním, když mi někdo chválí, jak mi září kůže. 

Navíc je to super jednoduché!

 

Co budete potřebovat?

- 1 díl kakaového másla

- 1 díl bambuckého másla

- 1 díl kokosového oleje

- 1 díl mandlového oleje

vše nerafinované a v bio kvalitě

*Jak velký je 1 díl záleží zcela na vás. Pokud chcete mít ve výsledku šlehaný krém trochu tužší, dejte o trochu více kakaového másla.

- vaše oblíbené esenciální oleje.

*Krém sám o sobě voní krásně sladce, takže občas ho doplním jen pomerančem, který krásně ladí s másly. Případně doslova opojná vůně je kombinace ylang ylang s bergamotem. A kdo má rád květinové vůně, krásně se hodí jasmín nebo frangipiani.

 

Připravte si vodní lázeň - hrnec s trochou vody, na který posadíte jiný hrnec nebo pevnou skleněnou mísu. Rozehřejte všechny ingredience kromě mandlového oleje. Míchejte a příliš dlouho je nad lázní netrapte. Jen než se společně spojí. Používáme vysoce kvalitní přírodní ingredience a chceme, aby si zachovaly co nejvíce svých magických schopností.

 

Opatrně sundejte z vodní lázně a nechte trochu vystydnout. Pak vložte do lednice / mrazáku (tam bude stačit jen pár minut). 

 

Mezitím si připravte ruční metličkový šlehač, stěrku a nádoby, ve kterých pak budete krém uchovávat.

 

Až směs začne tuhnout, vyndejte ven a začněte šlehat. Směs začne mít postupně šlehačkovou konzistenci a změní barvu na zářivě bílou. Možná bude potřeba si pomoci stěrkou a stáhnout směs ze stran mísy. Já šlehám většinou okolo 5 minut a klidně na vícekrát - dám opět na chvilku do lednice a pak znovu prošlehám. 

 

Až teprve do takto připravené směsi přidáváme esenciální oleje. Začněte s menším množstvím - klidně jen 5 kapek - prošlehejte a vyzkoušejte na kůži. Pokud budete chtít výraznější vůni, klidně ještě přidejte.

 

Nakonec pomocí lžíce nebo stěrky naplňte připravené skleničky či krabičky krémem. Já pak ještě na pár minut nechávám chladnout v lednici, aby hezky zatuhl.

 

Doporučuji se krémem mazat po sprše nebo na navlhčenou kůži - mnohem lépe se pak vstřebává. Slibuji, že ho budete doslova chtít sníst, jak krásně voní! Pokožku zanechává neuvěřitelně hydratovanou, vláčnou a spokojenou. 

 

Krém se po aplikaci na kůži rozpustí do olejové konzistence. Může se stát, že pokud máte v koupelně teplo nebo krém necháte v teplé místnosti, začne se také rozpouštět. Ale to není na škodu, pořád je stejně kvalitní. A když mu budete chtít vrátit jeho šlehanou konzistenci, stačí ho jen vychladit a opět našlehat.

 

Hurá do rozmazlování!



Zpět do obchodu