Při nákupu nad 2.000,- Kč máte dopravu ZDARMA!

Tipy pro začínající s jógou

10 Tipů pro začátečníky, kteří chtějí začít s jógou:

začáteečník

 

1. Najděte si doma vhodný prostor pro praxi: Začněte s jógou na klidném místě, kde se budete cítit pohodlně a nebude vás nikdo a nic rušit.

2. Začněte s malými krůčky: Nepřehánějte to hned na začátku - respektujte své tělo a jeho limity. Začněte s jednoduchými pozicemi a postupně se dostávejte do pokročilejších variací.

3. Dech: Dýchání je pro bezpečnou jógovou praxi klíčové. Ujistěte se v každé pozici, že se soustředíte na své dýchání a synchronizujete ho s pohybem. Bez svého dechu nikam nechoďte.

4. Neporovnávejte se: Každý začíná z jiného bodu. I když Instagram je plný lákavých jógových pozic, většina s nich nemá s jógou samotnou příliš společného. Nikdy navíc nevíte, co má daný člověk za sebou a jak dlouho praktikuje. Neporovnávejte se s ostatními a respektujte své vlastní hranice a možnosti.

5. Soustředěnost: Během praxe se navnímejte na své tělo a mysl, na Váš dech. Na přítomný okamžik tady & teď. Zapomeňte na starosti a nechte se nést flow Vaší praxe.

6. Najděte si učitele: Pokud je to možné, vyhledejte kvalifikovaného instruktora jógy, který vám může poskytnout správné pokyny a techniky. To je důležité především na začátku. Jakmile si zažijete základní pozice a principy jógy, můžete pak už hravě praktikovat také sami doma.

7. Praxe a trpělivost: Jóga je dovednost, která vás posouvá především pravidelnou praxí. Buďte trpěliví sami se sebou, věnujte si čas a brzy uvidíte výsledky nejen na vašem těle, ale i mysli.

8. Noste pohodlné oblečení: Zvolte si pohodlné a volné oblečení, které vám umožní volný pohyb. Nejlepší je oblečení z přírodních materiálů.

9. Vyzkoušejte různé styly: Jóga je jen jedna. Existuje však mnoho jejích stylů - zkuste najít ten, který vám nejlépe vyhovuje a který vám přináší největší potěšení. Nenechte se odradit, pokud vám první lekce nebo učitel nesedne.

10. Užijte si to: Nezapomeňte, že jóga by měla být zdrojem radosti a relaxace. Užijte si každý okamžik cvičení a buďte otevření novým vjemům, které budou přicházet.

 

Zpět do obchodu